Moravské koláče s makom a s vanilkovým pudingom a s broskyňami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 250 ml mlieka, 3 žĺtky, 100 g rozpusteného masla, nastrúhaná kôra z jedného citróna, 500 g hladkej múky, 70 g cukru, štipka soli, vanilkový cukor, 30 g čerstvého droždia alebo 1 balenie sušeného droždia /ja som dala sušené/ === Maková plnka, vanilkový puding, broskyne === Drobenka

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko som dala do domácej pekárne - program kysnuté cesto a za 1:25 hod som mala úžasné cesto. Ak nemáte pekárničku, tak klasickým spôsobom vymiešať a nechať vykysnúť.
Po vykysnutí rozvaľkať na cca 1,5 - 2cm, vykrojiť kolieska a ja som nechala ešte pod vlhkou utierkou 15 min podkysnúť. Naplniť makovou plnkou a položila plátok broskyne, a na druhé som dala vanilkový hustejší puding a tiež broskyne. Navrch som posypala drobenkou - zmaknuté maslo, múka a práškový cukor - toto som popučila vidličkou .
Nakoniec potrieť žĺtkom a dať piecť na 200st asi 10min.