
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2tortové oplátky, 3 bielka, 140g práškového cukru, 80g medu 100g sekaných orechov, 1 vanilínový cukor, 100g čokolády, 50g tuku(Cera), farebná posýpka na zdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a šľaháme dotuha.
2. Med necháme zovrieť a do vriaceho primiešávame sneh. Miešame až kým nemáme pevnú masu.
3. Nasekané orechy a vanilínový cukor pridáme do medovej masy a zamiešame.
4. Masu vylejeme na oplátku, prikryjeme druhou oplátkou a zaťažíme.
5. Koláčik vložíme do chladničky aby stuhol.
6. Po stuhnutí pokrájame na ľubovoľné tvary, ktoré namáčame v čokoláde pripravenej z tuku a varovej čokolády.
![]() |
bielka na tuhý sneh |
![]() |
pridať cukor a poriadne vyšľahať |
![]() |
med nechať zovrieť.... |
![]() |
do medu zašľahať sneh...nechať na ohni a miešať a miešať až do zhustnutia :) |
![]() |
pridať posekané orechy a vanilku...premiešať |
![]() |
masu dať na oplátku.... |
![]() |
prikryť druhou oplátkou a zaťažiť.....potom nakrájať (najlepšie elektrickým nožom) a máčať v čokoláde |
![]() |
dobre to nechajte ztuhnúť...a potom papať :)...inak je to moooooooc sladké, ale niekto to rád :) |
![]() |
dalšie kúsky.... |