Farebný aspik ♥ ♥ ♥
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 mrkvy * 100 g sterilizovaného hrášku * 100 g sterilizovanej špargle * 2 vajcia natvrdo * pažítka aspik: 2 práškové želatiny * 300 ml mäsového vývaru z kocky * citrónová šťava *4 zrnká nového korenia * 1 bobkový list * soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
|
1. Pripravíme si suroviny. |
|
2. Mrkvu nastrúhame na dlhšie rezance a v slanej vode povaríme 1 min. |
|
3. Z kocky uvaríme vývar, do ktorého pridáme korenie, bobkový list, citrónovú šťavu a soľ. 10 min. povaríme. V troške vody roztopíme práškovú želatinu a vlejeme do precedeného vývaru. Za stáleho miešania pomaly zohrievame, kým sa želatina nerozpustí.
Okrúhlu formu vypláchneme vodou a na dno nalejeme tenkú vrstvu aspiku, ktorý necháme stuhnúť. |
|
4. Postupne poukladáme vajcia, mrkvu, zalejeme aspikom a dáme stuhnúť. |
|
5. Nakoniec poukladáme špargľu a pridáme hrášok. Prilejeme zvyšok aspiku a dáme stuhnúť.Najmenej na 3 hodiny. |
|
6. Stuhnutý aspik pred podávaním vyklopíme a nakrájame. |
|
7. Servírujeme. |