
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 ml vlažného mlieka, 1 lyžička rumu, 3 žĺtka, 1/2 lyž. soli, 1 lyžička cukru, postrúhaná kôra z jedného citrónu, 7 dkg postrúhaného masla (Palmarínu), 500g polohrubej múky, 1 bal. sušeného droždia
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetko presne v tomto postupe dám do domácej pekárničky a za 1:25 mam krásne nadýchané cesto.
Kto nemá pekárničku, tak s mixérom vymiesiť aspoň 15 minút miesiť a nechať vykysnúť.
===
Vyvaľkať na 2 cm a nechať ešte pod vlhkou utierkou podkysnúť na doske. Urobíme bochníčky.
Necháme zohriať olej na panvici a kladieme na rozpálený olej opačnou stranou ako bolo položené na doske. Najskôr pečieme zakryté pod pokrievkou, po otočení šišky už nezakrývame pokrievkou.
===
Upečené šišky kladieme na servítku, aby dobre odkvapkali od oleja.
===
Dobrú chuť ;)
![]() |
Cesto so všetkými prísadami v postupnosti do domácej pekárničky |
![]() |
Vykysnuté cesto som nechala ešte na pomúčenej doske pod vlhkou utierkou cca 20 min postáť |
![]() |
Ninuška pomáhala vykrajovať |
![]() |
Vykrojené sisky a s prstom urobená priehlbinka |
![]() |
Už sa vyprážajú ... najskôr sa kladú na olej opačnou stranou ako boli na doske ... a oprážajú sa zakryté pod pokrievkou, po pretočení sa už pražia odkryté ... poukladajú sa na servítku, aby odkvapkali . |
![]() |
Hotové šišky, s džemíkom, pocukrované a aj jedna prekrojená, aby Ste videli, aké sú úžasné ... |