Nebíčko v papuli :) ...kuracinka s cestovinou a hubkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 500g rezancov, alebo iný druh cestovín * 200g čerstvých šampiňónov * 400g kuracinky (u nás vyhrávajú vykostené stehienka, ale môžu byť aj prsia) * 1 cibuľa * 1 sladká smotana * soľ, korenie, olej, muškátový oriešok

POSTUP PŘÍPRAVY

Maximálne rýchla a nenáročná príprava... a chutí to fantasticky! Cestovinky nemusia byť farebné, to som len chcela presvedčiť chlapa, že aj takéto dačo sa dá jesť :) ...lebo on doteraz nedal na klasiku dopustiť. Takže smelo na to:

Pôvodný recept je s kuracími prsíčkami, ktoré sa opečú v celku z oboch strán a až pri servírovaní sa nakrájajú na malé rezníky. Šampiňónová omáčka s cibuľkou sa robí zvlášť a na mäsko sa prileje až na tanieri. Ja to robím všetko jedným vrzom :) ...aj keď je pravda, že originál verzia vyzerá o dačo vábnejšie...
Moja o dačo jednoduchšia verzia: cibuľku nakrájame na jemné kúsky a opražíme na oleji. Kuracinku dobre umyjeme, mastné kúsky vyrežeme, pokrájame na rezančeky a osolíme, okoreníme čiernym a bielym korením a dáme opiecť na pár minút k cibuľke. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme k mäsku a všetko chvíľku dusíme.
Pridáme sladkú smotanku, dochutíme soľou a korením (ak je treba), pridáme kúsok mletého muškátového oriešku a omáčku necháme prejsť varom.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode s troškou oleja. Po dovarení (al dente) zlejeme a môžeme servírovať na tanierik. Pridáme kuracinku s omáčkou, ozdobíme dačím jedlým a môžme papať :)