Zapekaná zelenina (s rybou)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

brokolica, tekvica, zemiaky, ryba Pangas, strúhaný syr, trocha mlieka, 2 vajíčka, morská soľ, korenie grilované ryby s citrónom, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky, tekvicu nakrájame na menšie kúsky alebo nastrúhame na väčšom strúhadle a spolu predvaríme, zemiaky tiež, tie zvlášť. Na plech si poukladáme tenké kúsky masla, potom na plátky masla nakrájané predvarené zemiaky, prikryjeme vrstvou strúhaného syra (ja používam zmes troch - gouda, zrejúci a mozarella - dá sa kúpiť v jednom balení, 200 g, kľudne použite, aký Vám chutí :-))). Na syr uložím okorenené malé kúsky rybky (aby sa nám potom lepšie podávalo hotové jedlo) a zase trocha syra, tekvicu, brokolicu. Zalejem vajíčkom rozmiešaným v mlieku (pre chudších sladká smotana) a nechám zapiecť. Pred koncom ešte posypem vrstvou syra a nechám dopiecť. Tekvicu používam tú oranžovú, je chutná a sladká. Keď je sezóna s cuketou, tak ju ňou nahradím. Kto nemá rád rybky, vynechajte ich. Teplé jedlo je super, keď ho necháte vychladnúť, dá sa krásne krájať ako koláč, obr. pri recepte s tekvicovým prívarkom. Dobrú chuť !

Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky, tekvicu nakrájame na menšie kúsky alebo nastrúhame na väčšom strúhadle a spolu predvaríme, zemiaky tiež, tie zvlášť.
Pripravíme si rybky...
Na plech si poukladáme tenké kúsky masla, potom na plátky masla nakrájané predvarené zemiaky, prikryjeme vrstvou strúhaného syra (ja používam zmes troch - gouda, zrejúci a mozarella - dá sa kúpiť v jednom balení, 200 g, kľudne použite, aký Vám chutí :-))). Na syr uložím okorenené malé kúsky rybky (aby sa nám potom lepšie podávalo hotové jedlo).
Zase trocha syra, tekvicu a brokolicu. Zalejem vajíčkom rozmiešaným v mlieku (pre chudších sladká smotana :-D) a nechám zapiecť. Pred koncom ešte posypem vrstvou syra a nechám dopiecť. Tekvicu používam tú oranžovú, je chutná a sladká. Keď je sezóna s cuketou, tak ju ňou nahradím.
Teplé jedlo je super, keď ho necháte vychladnúť, dá sa krásne krájať ako koláč, obr. pri tekvicovom recepte. Dobrú chuť !