Slávnostné gaštanové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto - 4 vajcia - 6 PL kryštálového cukru * cesto je na malý plech!!!! - 100 ml oleja * na klasický plech dvojitá dávka cesta!!! - 6 PL polohrubej múky - 1 PL kakaa - 1 prášok do pečiva Plnka - 1 Zlatý klas - 300 ml mlieka - 125 g rastlinného tuku - 125 g masla - 3 PL práškového cukru - 250 g gaštanové pyré Karamelová šľahačka - 4 PL kryštálového cukru - 300 ml mlieka - 2 šľahačky v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do predohriatej rúry.
Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Spolu vymiešame rastlinný tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do zmesi vmiešame puding.
Na ozdobenie pripravíme karamelovú šľahačku. Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Zalejeme studeným mliekom a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí a necháme vychladnúť. Do mlieka dáme šľahačky a poriadne vymiešame. Šľahačku dáme na plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou.