Slávnostné gaštanové rezy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto - 4 vajcia
- 6 PL kryštálového cukru * cesto je na malý plech!!!!
- 100 ml oleja * na klasický plech dvojitá dávka cesta!!!
- 6 PL polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
Plnka - 1 Zlatý klas
- 300 ml mlieka
- 125 g rastlinného tuku
- 125 g masla
- 3 PL práškového cukru
- 250 g gaštanové pyré
Karamelová šľahačka - 4 PL kryštálového cukru
- 300 ml mlieka
- 2 šľahačky v prášku
POSTUP PŘÍPRAVY
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do predohriatej rúry.
Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Spolu vymiešame rastlinný tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do zmesi vmiešame puding.
Na ozdobenie pripravíme karamelovú šľahačku. Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Zalejeme studeným mliekom a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí a necháme vychladnúť. Do mlieka dáme šľahačky a poriadne vymiešame. Šľahačku dáme na plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou.