Mexická fazuľa (hustá polievka)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

biela fazula * klobasa * kukurica * leco * paradajkovy pretlak * slanina * cibula * cesnak * sol * ml.cier.korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tu je ta slubena mexicka fazula. Original recept je zo Zivota spred par rokov - ospravedlnujem sa, ale netusim, kto je povodny autor/ka. Kazdopadne, polievka je vyborna, doteraz ju robila len mamka (ahoj marti :o) ale odo dneska mozem aj ja. Podarila sa :o)

Na oleji opecieme na kococky nakrajanu slaninu a cibulu. Ked slanina pusti dost masti, olej mozno ani netreba, nasa nepustila, takze bolo treba.
Pridame na polkolieska - stvrtkolieska nakrajanu klobasu - cim lepsia, tym lepsie. Najlepsie domaca, samozrejme :o)
Na poopekanu klobasku dame pretlak - ja som dala 2 x 140g plechovku, pretlak to (vraj) zahuscuje,takze radsej viac ako menej. Chvilu ho "smazime" na oleji, aby stratil kyslost
Pridame vopred uvarenu fazulu aj s vodou, v ktorej sa varila (ja som skusala Dr.Bukovskeho nenaduvaci postup, a dokonca aj fungoval ;o) Na zaciatok tej vody staci menej a ked sa ukaze, ako nam to ten pretlak zahustil, dolejeme podla potreby . Dalej pridame kukuricu (sterilizovanu) a leco. Dochutime solou, cier.korenim a troskou cukru. A povarime. Netreba velmi dlho, vsetko je uz v podstate hotove. Chvilu pred koncom varenia pridame prelisovany strucik cesnaku.
Podavame s chlebom alebo inym pecivom :o)