BÁBOVKA "Študentská pečať"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g masla * 1 vanilínový cukor * 150g cukru * 475g polohrubej múky * 5 vajec * 1 prášok do pečiva * 1/8 l mlieka * pár kvapiek mandľovej príchute * 200 g čokolády Študentská pečať
POSTUP PŘÍPRAVY
... ale môže sa použiť akákoľvek iná čokoláda.
 |
Maslo, štipku soli, cukor a vanilínový cukor vymiešame do peny. |
 |
Z odváženého množstva pridáme 2 lyžice múky ... |
 |
... a postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov. |
 |
Múku, ktorá nám ostala zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a zamiešame do cesta. Zároveň pridávame po častiach mlieko a mandľovú príchuť. |
 |
Čokoládu rozlámeme na malé kúsky ... |
 |
... a zapracujeme do cesta. Na záver pridáme sneh ušľahaný z bielkov a opatrne zamiešame. |
 |
Formu na bábovku dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme cestom. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe asi 50-60 minút pri teplote 180 stupňov. |
 |
Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť a opatrne vyklopíme z formy. Pocukrujeme. |
 |
:-) |