BÁBOVKA "Študentská pečať"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g masla * 1 vanilínový cukor * 150g cukru * 475g polohrubej múky * 5 vajec * 1 prášok do pečiva * 1/8 l mlieka * pár kvapiek mandľovej príchute * 200 g čokolády Študentská pečať

POSTUP PŘÍPRAVY

... ale môže sa použiť akákoľvek iná čokoláda.

Maslo, štipku soli, cukor a vanilínový cukor vymiešame do peny.
Z odváženého množstva pridáme 2 lyžice múky ...
... a postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov.
Múku, ktorá nám ostala zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a zamiešame do cesta. Zároveň pridávame po častiach mlieko a mandľovú príchuť.
Čokoládu rozlámeme na malé kúsky ...
... a zapracujeme do cesta. Na záver pridáme sneh ušľahaný z bielkov a opatrne zamiešame.
Formu na bábovku dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme cestom. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe asi 50-60 minút pri teplote 180 stupňov.
Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť a opatrne vyklopíme z formy. Pocukrujeme.
:-)