BÁBOVKA "Študentská pečať"
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g masla * 1 vanilínový cukor * 150g cukru * 475g polohrubej múky * 5 vajec * 1 prášok do pečiva * 1/8 l mlieka * pár kvapiek mandľovej príchute * 200 g čokolády Študentská pečať
POSTUP PŘÍPRAVY
... ale môže sa použiť akákoľvek iná čokoláda.
|
Maslo, štipku soli, cukor a vanilínový cukor vymiešame do peny. |
|
Z odváženého množstva pridáme 2 lyžice múky ... |
|
... a postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov. |
|
Múku, ktorá nám ostala zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a zamiešame do cesta. Zároveň pridávame po častiach mlieko a mandľovú príchuť. |
|
Čokoládu rozlámeme na malé kúsky ... |
|
... a zapracujeme do cesta. Na záver pridáme sneh ušľahaný z bielkov a opatrne zamiešame. |
|
Formu na bábovku dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme cestom. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe asi 50-60 minút pri teplote 180 stupňov. |
|
Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť a opatrne vyklopíme z formy. Pocukrujeme. |
|
:-) |