Domáce lístkové cesto

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1.cesto:30 dkg hladkej múky,6 žĺtkov ,2 PL octu,1 dl mlieka, štipka soli 2.cesto:30 dkg hladkej múky špeciál,2 palmely (alebo palmariny,hery,helie)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín na 1.cesto vypracujeme cesto ako na štrúdľu,aby sa nam nelepilo na
prsty.Cesto si rozdelíme na 2 časti a necháme na doske odpočívať,pokým vyrobíme
cesto číslo 2.

Na druhé cesto si palmely vyberieme z chladničky tesne pred spracovávaním
Do múky si postrúhame obidve palmely a spracujeme na cesto.Toto cesto si
taktiež rozdelíme na polovice.
Na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme cesto číslo 2 na veľkosť A4,rozvaľkáme
si aj cesto číslo 1 na tu istú veľkosť a pomocou valčeka prenesieme na cesto
číslo 2.Cesto zvinieme ako závin a dáme do mikroténového sáčku do
chladničky.To iste urobíme aj s druhými časťami cesta.
Po troch hodinách cesto vyberieme a prevaľkáme a znovu zvinieme ako
závin,opäť dáme do chladničky .Cesto môže v chladničke oddychovať 3-4 dni,ale môžme z neho robiť aj na druhý deň.