Výborná omáčka z Nivy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Farfalle (alebo iné cestoviny), Niva (150 g), maslo (40-50 g), 1 a 1/2 PL hladkej múky, kukurica (1/4 konzervy), mlieko (cca 3 dcl), bazalka, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode, do ktorej sme pridali olivový olej. Medzitým si pripravíme omáčku. Uvaríme si bešamel- na masle si osmažíme hladkú múku a zalejeme mliekom. Poriadne miešame až kým nám to nezovrie. Ak je omáčka veľmi hustá prilejeme ešte mlieko. Vsypeme na kocky pokrájanú nivu a kukuricu. Počkáme kým sa nám syr nerozpustí a ešte chvíľku povaríme. Nakoniec pridáme bazalku a podľa chuti soľ, ale nie veľa, kedže samotná niva je dosť slaná.
 |
rozpustíme si maslo |
 |
pridáme múku, ktorú chvíľku posmažíme |
 |
a zalejeme mliekom |
 |
nakrájame si nivu |
 |
a keď zovrie bešamel, vsypeme ju |
 |
ešte kukuričku |
 |
a bazalku, podľa chuti aj soľ |
 |
...výsledok (už je aj zjedený:-)) |