
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
a zase jeden recept od MUDr. Bukovského ( čo už :o), keď máme tak radi jeho recepty. Pre 4 porcie potrebujeme: 4 šálky pokrájaných jabĺk, 1 šálka hnedého cukru, 4 polievkové lyžice margarínu, 1 šálka ovsených vločiek, 2 polievkové lyžice celozrnnej múky, 1 čajová lyžička mletej škorice.
POSTUP PŘÍPRAVY
Jablká zmiešame s hnedým cukrom a vložíme do margarínom vymastenej ohňovzdornej misy.
V inej mise zmiešame ovsené vločky, celozrnnú múku, škoricu a nasypeme na jablká.
Navrch ukladáme kúsky margarínu a pečieme v rúre, kým jablká nezmäknú a vločky nebudú voňať, my to máme vždy hotové tak za cca 10-15min. Je to naozaj výborné. Na záver môžeme pridať lyžicu bieleho jogurtu a ja som ešte tentokrát kvapla aj med.
![]() |
môžeme podávať |