Vyprážané kuracie kúsky so zemiakmi a kôprovou majonézou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia (500-700g),na trojobal: múka, 2 vajcia, torcha mlieka, soľ,3 lyžice citr.šťavy, 1 strúčik cesnaku,
na majonézu: 1 žĺtok, 1lyžica citr.šťavy, 1/2lyžičky horčice,asi 1dcl oleja, nízkotučný jogurt, 1vajíčko, 1šalotka, príp. menšia obyč.cibuľa, 2 steriliz.uhorky,1/2 jabĺčka, kôpor (môže byť aj sušený), ml. č.kor.soľ
zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie :o)

Vo vyššej nádobe vyšľaháme žĺtok, soľ, citr.šťavu a horčicu. Potom pridávame olej-najprv po kvapkách, neskôr tenulinkým prúdom.Keď je majonéza hustá, primiešame jogurt,
Rozsekáme či nakrájame nadrobučko uhorky, uvarené vajíčko, polku jabĺčka, cibuľu
pridáme do majonézy a ochutíme kôprom, soľou a korením
Zemiaky nakrájané na kolieska predvaríme 5 minút, premiešame s olejom, soľou, prípadne bylinkami a dáme upiecť na 200 stupňov
Kuracie prsia nakrájame na tenšie menšie kúsky ( 1kúsok pŕs asi na 4-6 častí podľa veľkosti alebo jak je libo :o))
osolíme ich a obaľujeme v klasicky v trojobale ale do vajíčok dáme citr.šťavu a prelisovaný cesnak
Vysmažíme na oleji
a potom ostáva len pustiť sa do toho :o)
dobrý šmak
aha! a ešte aby som nezabudla :o)) poznámku pre tie, čo idú robiť domácu majonézu 1.krát:
nezľaknite sa ak vám majonéza nezhustne ( je to tým, že ste ulievali olej rýchlejšie ako ste mali, aj mne sa to už pár krát stalo aj keď sa vždy veľmi snažím :o)
ale po zmiešaní s jogurtom vznikne vcelku ideálna zmes aj keď trochu redšia, ale chuti to neuberie.
Tak veľa šťastia.