Fondánová poleva

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg kr.cukru, vody toľko, aby ste zaliali ten cukor a 1pl octu
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe.
 |
Cukor a vodu dáme variť. |
 |
Skúška..... do očka fúkneme ako do bublifuku, musia vyletieť bublinky spojené do retiazky. Krátko pred tým ako budete mať pocit, že už bude rozvar uvarený pridáme ocot ( ocot zabraňuje spätnej kryštalizácii cukru , teda aby neboľ hrudkový tvrdý) |
 |
Uvarený rozvar vylejeme na plech vypláchnutý studenou vodou. |
 |
Po miernom vychladnutí začneme miešať tak, že placatou varehou ( alebo špachtlou) prekladáme rozvar..... teda naberieme, otočíme a ako keby ste to chceli rozotrieť . |
 |
a miešame....... |
 |
a miešame :o)))..... až kým hmota neni tuhá . |
 |
má konzistenciu ako maizena..... tá sa z neho urobiť gulička, ale potom sa roztečie. |
 |
Takýto fondán si dám do sáčku a v chladničke mi vydrží aj niekoľko týždňov. |