Makaróny s klobáskou a šampiňónovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pór (alebo 2 jarné cibuľky), trocha olivového oleja (alebo klasického), 1 nie veľmi mastná klobáska (môže byť ten suchší typ, to je len tak troška na ochutenie) , 1 vanička čerstvých šampiňónov (250 g), 1 smotana na varenie (500 ml), 1 sáčková polievka Maggi Zo záhradky - Šampiňónová alebo Hubová (bez glutamanu), 2 strúčiky cesnaku, bazalka (čerstvá alebo sušená), makaróny alebo iné cestoviny, syr na postrúhanie navrch

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troche olivového oleja osmahneme pór/cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú klobásku, opražíme, pridáme očistené a nadrobno nakrájané šampiňóny. Trocha podusíme, kým huby zmäknú (ak treba, pridáme trocha vody, ale v podstate by to nemalo byť potrebné, lebo huby pustia vodu). V smotane rozmiešame sáčkovú polievku a prilejeme do zmesi. Premiešame a necháme zovrieť, krátko povaríme. Treba stále miešať, lebo zmes hustne - ak je príliš hustá, môžeme pridať trocha vody alebo aj mlieka na zriedenie. Na záver pridáme dva prelisované strúčiky cesnaku a bazalku, premiešame, necháme pár sekúnd prebublať a odstavíme. Soliť netreba vôbec, klobása aj polievka sú samy o sebe slané.

Cestoviny uvaríme podľa návodu (ja zvyknem použiť buď Barilla alebo Panzani), naservírujeme na taniere, prelejeme cca 1,5-2 naberačkami omáčky a posypeme najemno strúhaným syrom (ja dávam taliansky Grana Padano, ale dá sa použiť akýkoľvek iný, ako máte radi)