Kokošky alebo čo so zvyšnou zemiakovou kašou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaková kaša * vajíčko * hrubá múka * krupica _____ Okrem toho: maslo * cukor * mleté orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

zemiaková kaša, nechala som ju postáť na izbovú teplotu, v tejto zemiakovej kaši bolo dosť masla aj mlieka, ale vôbec to nevadí a výsledok sa aj tak vydarí
pridáme vajíčko
ďalej hrubú múku
premiešame
pridáme krupicu
premiešame a už sa to pekne spojilo a oddelilo od hrnca, ktorý ostal prázdny
prenesieme na dosku a keď sa cesto ešte bude lepiť pridáme hrubú múku, ale nie veľmi veľa aby zase výsledne cesto nebolo veľmi tvrdé, presný pomer surovín neviem, robila som od oka, ale pokiaľ sa s cestom už bude dať bez problémov pracovať a nebude sa lepiť tak múku už nepridávame
ja som ešte takýmto množstvom múky podsýpala
z cesta som ušúľala dlhé pásiky z ktorých som rezala malé kúsky, toľko ich bolo, na doske som ich podsypala múkou aby sa náhodou nezlepili
uvaríme vo vode
zalejeme roztopeným maslom, pridáme mleté orechy a práškový cukor podľa chuti
a je hotovo
môžeme sa do toho pustiť