Kokošky alebo čo so zvyšnou zemiakovou kašou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaková kaša * vajíčko * hrubá múka * krupica _____ Okrem toho: maslo * cukor * mleté orechy
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
zemiaková kaša, nechala som ju postáť na izbovú teplotu, v tejto zemiakovej kaši bolo dosť masla aj mlieka, ale vôbec to nevadí a výsledok sa aj tak vydarí |
 |
pridáme vajíčko |
 |
ďalej hrubú múku |
 |
premiešame |
 |
pridáme krupicu |
 |
premiešame a už sa to pekne spojilo a oddelilo od hrnca, ktorý ostal prázdny |
 |
prenesieme na dosku a keď sa cesto ešte bude lepiť pridáme hrubú múku, ale nie veľmi veľa aby zase výsledne cesto nebolo veľmi tvrdé, presný pomer surovín neviem, robila som od oka, ale pokiaľ sa s cestom už bude dať bez problémov pracovať a nebude sa lepiť tak múku už nepridávame |
 |
ja som ešte takýmto množstvom múky podsýpala |
 |
z cesta som ušúľala dlhé pásiky z ktorých som rezala malé kúsky, toľko ich bolo, na doske som ich podsypala múkou aby sa náhodou nezlepili |
 |
uvaríme vo vode |
 |
zalejeme roztopeným maslom, pridáme mleté orechy a práškový cukor podľa chuti |
 |
a je hotovo |
 |
môžeme sa do toho pustiť |