
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg mletého brav. mäsa, 300 g nastrúh. tvrdého syra, 3 dcl vlaž. mlieka, 1/2 káv. lyžičky čier. korenia a 1/2 káv. lyžičky soli.
Na obalovanie vajíčko, múku a strúhanku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi dobré a rýchle...
![]() |
Pokial si nekúpime mäso mleté, tak si ho zomelieme...veľmi vhodný je brav. bôčik. |
![]() |
Nastrúhame si syr. |
![]() |
Pridáme ostatné suroviny ( mlieko, korenie a soľ.) |
![]() |
Všetko spolu zamiešame, najľepšie rukou. Necháme asi 40 min. postáť, ale ak chceme rezne robiť ihneď, tak pridáme iba 2 dcl mlieka. V rukách vytvarujeme rezne hrubé asi 1,5 cm ( na veľkosti nezáleží) a obalíme v trojobale ako klasický rezeň. Vysmažíme z oboch strán. |
![]() |
Podávame s majon. šalátom, alebo podľa lubovôle. Prajem dobrú chuť!!! |