Žĺtkové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO - 5 vajec, 5 dkg prášk. cukru, 5 lyžíc studenej vody, 20 dkg kryšt. cukru, 16 dkg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 prášku do pečiva. PLNKA - 1/2 l mlieka, 4 lyžice hladkej múky, 5 žltkov, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla, 15 dkg prášk. cukru. PENA - 5 bielkov, 20 dkg kryšt. cukru, šťava z 1 citrona.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žltka s cukrom a vodou vymiešame do peny. Pridáme z bielkov a cukru vyšľahaný sneh, múku, kakao a prášok do pečiva. Vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme 25 - 30 minút. Z mlieka, žltkov, múky a vanilkového cukru za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme maslo vymiešané s cukrom a natrieme na cesto. Z bielkov, cukru a šťavy z citrona vyšľaháme sneh, ktorý nad parou miešame kým celkom nezhustne. Vychladnutý natrieme na plnku a ozdobíme postrúhanou čokoládou.