Farárove kotlety

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g bravčového karé bez kosti * 600 g cibule * 2 dcl vína * 200 g ementálu * mleté čierne korenie * soľ * kari korenie * olej * strúhanka
POSTUP PŘÍPRAVY
Neviem, či to vymyslel nejaký farár, no náš dvorný dôstojný pán to určite nebol :-) Týmto pozdravujem páterka kapucína Rebríka! Rebrík, až budeš čírou náhodou toto čítať, sľubujem, že Ti to pri najbližšej príležitosti uvarím. :-)))
 |
1. Cibuľu nakrájame na kolieska. |
 |
2. Na olejom vymastený a strúhankou vysypaný plech dáme polovicu cibuľových koliesok. |
 |
3. Plátky karé - teda kotletky naklepeme, osolíme, posypeme MČK (kto nepozná recepty Marcelky Krištofíkovej a nepozná ani túto skratku - mleté čierne korenie), kari korením - všetko z oboch strán, |
 |
4. dáme na plech |
 |
5. a zasypeme druhou polovicou cibule. |
 |
6. Podlejeme bielym ... |
 |
7. ... alebo červeným vínom, |
 |
8. posypeme nastrúhaným syrom, |
 |
9. zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 50 minút na 230 °C. |
 |
10. Po 50 minútach odokryjeme a |
 |
11. plech vrátime na 10-15 minút do rúry na dopečenie povrchu. |
 |
12. A takto sme to jedli my. |