
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200g tvarohu, troška soli, 6 lyžíc mlieka, 7 lyžíc oleja, 1 vajce, 100g cukru, 400g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, Jablká - 80g cukru - 100g hrozienok - 1 škoricový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Šťavnatý jablkový koláč v tvare rybých šupín..... vynikajúce cesto z tvarohu, ktoré dlho vydrží :)
![]() |
Tvoroh so soľou, mliekom, olejom, vajcom a cukrom nahladko vyšľaháme. |
![]() |
Polovicu múky s práškom do pečiva vmiešame do tvarohu ručným miešačom. |
![]() |
Pridáme zvyšok múky a vymiesime v rukách. Cesto rozvaľkáme a rozvinieme na vymastený plech. |
![]() |
Jablká očistíme a nakrájame na plátky, ktoré ukladáme šupinovito na koláč. |
![]() |
Vrch koláča posypeme hrozienkami a cukrom. Pečieme pri teplote 200stupňov 40 minút ( nie v strete, ale dole v rúre) |
![]() |
hotovo |