Výborný paprikáš z hlivy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie hlivy(šampiňóny), 1 cibuľa, 2 lyžice sladkej mletej papriky, 2 bobkové listy, 1 sladká smotana,1 kyslá smotana, 2,5 dcl mlieka, 5 lyžíc hladkej múky, 2-3 lyžice citrónovej šťavy, soľ, 2 lyžice kryštál.cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
jednoduché a rýchle jedlo
 |
potebujeme |
 |
cibuľu pokrájame na jemno a dáme restovať do sklovita na olej |
 |
Na orestovanú cibuľu pridáme hlivu a bobkové listy.Chvíľu dusíme a pridáme soľ. |
 |
Pridáme sladkú mletú papriku a podlejeme vodou a dusíme do mäkka asi tak 15 minút. Kto chce môže dať vyvariť trochu slaniny pre chuť. |
 |
V mlieku a sladkej smotane rozmiešame hladkú múku. nalejeme na hlivu a 5 minút varíme. Potom pridáme cukor a citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a odstavíme. |