"rozstrelené"španielske vtáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovädzie mäso, soľ, korenie, horčica, cibuľa, olej, párky, uhorky, uvarené vajíčka, bujón

POSTUP PŘÍPRAVY

recept som videla v telke a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou, tak som ho hodila aj sem pre inšpiráciu pre maminy, ktoré majú radi španielske vtáčiky, ale nechce sa im toľko s nimi prplať. Pretože v tomto recepte sa nemusia plniť - teda ani motať, veď pozrite foto-postup a uvidíte. Chutia senzačne...

Hovädzie mäso nakrájame na rezne, osolíme, opepríme, naklepeme, namažeme horčicou.
cibuľu nakrájame a speníme na rozpálenom oleji
nachystáme si párky
uhorky a vajíčka - fotka vajíčok sa mi akosi záhadne stratila, no nič to.
keď už je cibuľka sklovitá pridávame mäso, prudko osmažíme z oboch strán
pridáme "plnku" nezabudnime si z každého druhu odložiť 1/4alebo1/3
toto sme si odložili, to tiež použijeme, ale neskôr
do hrnca s mäsom a plnku pridáme horúcu vodu, tak aby sa nám to zakrylo, 1PL horčice a kocku bujónu, ja som nemala hovädzí, tak som tam šupla zeleninový, prikryjeme a dusíme asi hodinu?
keď je mäso už uvarené-udusené, no proste mäkké, pridáme zátrepku
odloženú plnku
povaríme ešte, dochutíme...
...a podávame...
a takto si každý nájde na tanieri všetko, čo má správne obsahovať vtáčik :o) nemusíme sa stresovať s motaním vtáčikov, prípadne trápiť sa so špáradlami a nakoniec nám to aj tak všetko z toho vtáčika vyjde :o)) je to jednoduché a omnoho lepšie!!! ***Dobrú chuť***