Marinovaná bravčová krkovička so sladkou kapustou a zemiakovými knedličkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčová krkovička, olej, cibuľa, cesnak, soľ, 4 PL kečupu, 1PL medu, 1PL sojovej omáčky, 1PL oregána, 1PL bazalky, 1čl mletej škorice........... hlávková kapusta, olej, soľ, mletý kmín, cibuľa, hladká múka, cukor, ocot..............zemiakové cesto v prášku, žltok, petržlenová vňať, pažítka, potravinová folia

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso ( môže byť aj iné vhodné na pečenie ), si nakrájame na plátky , urobíme si marinádu z nadrobno nakrájanej cibule, pretlačeného cesnaku, sojovej omáčky, soli, kečupu, oregána, bazalky, škorice , medu a necháme v nej mäsko, najlepšie na noc. Do pekáča nalejeme olej ,vložíme namarinované mäsko , zalejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme. Takto sa to má urobiť správne, keďže ja som mäso vyberala z mrazničky ráno a deviatej a nemala som ani potuchy, čo z neho uvarím, môj postup nájdete v obrázkovom postupe, aj napriek tomu, že mne sa nemarinovalo, bolo vynikajúce.

začala som kapustou, ktorú som si natenko nakrájala, potom som popražila na oleji cibuľu
k cibuli som pridala kapustu, chvíľu som ju pražila a potom som ju zaliala vodou , posolila, stiahla som plameň, prikryla a nechala som ju dusiť, keď bola mäkká, pridala som cukor, kmín, zaprášila som ju múkou, nechala prevariť, dochutila som ju octom , stiahla z ohňa, zakryla som ju a nechala ju dôjsť
kým sa kapusta dusila umyté mäso som dala do pekáča, posolila som ho, zaliala olejom a potrela marinádou, ja som ale do marinády už nedávala soľ, cibuľu ani cesnak, lebo mäso už bolo dostatočne osolené a cibuľu s cesnakom som posypala na mäso, celé som to zaliala trochou vody, zakryla alobalom a dala som to piecť
zemiakové cesto pripravíme podľa návodu na obale
dobre ho prepracujeme a necháme odležať
cesto rozdelíme na dve časti, môžme aj na viac, podľa pripraveného hrnca, aby sa nám tam vošli šúľky, ja som šaškovala a musela som vriacu vodu prelievať do iného hrnca, potom cesto vyvyľkáme na potravinovej folii, potrieme žltkom
posypeme petržlenovou vňaťou a pažitkou , môže byť aj sušená
pomocou folie zrolujeme, zabalíme do folie , konce zaviažeme
varíme 25 minút
po uvarení, krájame pomocou rybárskeho silonu , aspoň na niečo je dobré mať doma rybára :) xixixixi a ešet na niečo, aby mi urobil túto fotku hehe
medzi tým sa nám upieklo mäsko
a bez pivka by to nebolo ono