Citrónové tiramisu.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g podlhovastých piškót, 250g mascarpone, 1 šlahačková smotana / 2dcl/, 4 žĺtka, 150 g práškového cukru, 3 citróny, 8PL citrónového likéru /napr.Limoncello/. Je dobré aj ak vynecháte likér. Postup je jednoduchý a tiramisu je tak šťavnaté a fantastickéééé.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk postup.

Uvarím sirup na namáčanie piškót: 1 citrón, 2PL cukru z celkovej dávky, 1,5dcl vody, 4PL likéru. Ostrúhať kôru+šťavu+cukor+vodu=uvariť
Pridám likér.
4 žĺtka + cukor =vyšľahať do peny.
Pridávam po lyžičkách mascarpone krém.
Pridám aj citrónovú šťavu aj likér.
Medzitím pomocníček namáča piškóty v sirupe a ukladá do misky.
zo šľahačkovej smotany vyšľahám hustú penu.
A postupne šľahačkovú penu krúživými pohybmi vmiešame do krému.
Piškóty vykúpané v sirupe zalejeme krémom a zas piškóty a krém.
Asi takto.
Prikryť fóliou a dať do chladničky.
Medzitím si z posledného citróna narežem hoblinky a odšťavým šťavu. Zalejem horúcou vodou, pridám 1PL cukru a keď servírujem tiramisu polejem týmto sirupom.
Vyzerá a chutí fantasticky.
Ozaj a bielka nevyhadzujte, urobte deťom napr. penové pusinky.