Citrónové tiramisu.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g podlhovastých piškót, 250g mascarpone, 1 šlahačková smotana / 2dcl/, 4 žĺtka, 150 g práškového cukru, 3 citróny, 8PL citrónového likéru /napr.Limoncello/. Je dobré aj ak vynecháte likér.
Postup je jednoduchý a tiramisu je tak šťavnaté a fantastickéééé.
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk postup.
 |
Uvarím sirup na namáčanie piškót: 1 citrón, 2PL cukru z celkovej dávky, 1,5dcl vody, 4PL likéru. Ostrúhať kôru+šťavu+cukor+vodu=uvariť |
 |
Pridám likér. |
 |
4 žĺtka + cukor =vyšľahať do peny. |
 |
Pridávam po lyžičkách mascarpone krém. |
 |
Pridám aj citrónovú šťavu aj likér. |
 |
Medzitím pomocníček namáča piškóty v sirupe a ukladá do misky. |
 |
zo šľahačkovej smotany vyšľahám hustú penu. |
 |
A postupne šľahačkovú penu krúživými pohybmi vmiešame do krému. |
 |
Piškóty vykúpané v sirupe zalejeme krémom a zas piškóty a krém. |
 |
Asi takto. |
 |
Prikryť fóliou a dať do chladničky. |
 |
Medzitím si z posledného citróna narežem hoblinky a odšťavým šťavu. Zalejem horúcou vodou, pridám 1PL cukru a keď servírujem tiramisu polejem týmto sirupom. |
 |
Vyzerá a chutí fantasticky. |
 |
Ozaj a bielka nevyhadzujte, urobte deťom napr. penové pusinky. |