Hudobnicko - umelecky borsc

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 cviklu, 4PL kyslej kapusty, 3 mensie zemiaky, 100g cerstvej kapusty, 1 mrkvu, 1 petrzlen, 1 cibulu, 2 poriadne CL paradajkoveho pretlaku, trocha masa (akehokolvek) ,1PL hl. muky, 1 vacsiu kyslu smotanu, olej, ocot, sol, korenie, cukor, bobkovy list, zeleninovy bujon, vegeta
POSTUP PŘÍPRAVY
Kedze sme mali doma vela roznej zeleniny, tak sme sa rozhodli uvarit borsc. A ak aj nieste hudobnici, tak po zjedeni tohto borscu sa vam bude chciet spievat!
 |
Julko mal radost, ze sa ide varit borsc, lebo on je vegetarian |
 |
vzorny manzel nam pokraja zeleninku, na kazdy druh sa opyta zvlast, ako ho ma nakrajat |
 |
prispeje aj trochou bravcoveho |
 |
cibulu oprazime na oleji, ak mame bravcove alebo hovadzie masko, dame ho opiect, ak mame kuracie, pridame ho az neskor. Pridame zeleninu okrem zemiakov, a opecieme. Pridame pretlak, bujon, podlejeme vodou-tak akurat, aby to bolo ako husta polievka. Pridame vsetky koreniny a dame varit |
 |
pridame aj bobkovy trojlistok, a asi po pol hodine varenia aj zemiaky |
 |
smotanu si dame do misky, dame do nej lyzicu muky, a asi deci horucej vody z polievky-takto sa nam smotana urcite nezrazi . Metlickou vymiesame, a vlejeme do polievky, ked uz budu zemiaky skoro uvarene. Ak davame kuracie maso, tak ho dame do polievky naraz so zemiakmi. Uvarime do makka. |
 |
mrkvu nakrajajte presne na taketo palicky |