Jadranská torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 60 g práškového cukru, 60 g hladkej múky, 20 g kakaa, 2 lyžice oleja Krém 1: 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 3 žĺtky, 50 g zomletých opražených lieskových orieškov, 150 g masla Krém 2: 300 ml šľahačky, 30 g práškového cukru ä ja pridávam aj ztužovač šľahačky) čokolára

POSTUP PŘÍPRAVY

.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. Žĺtky a 30 g práškového curku vymiešame dopenisa, pomali pridáme olej, spojíme so snehom a pridáme preosiatu múku a kakao. cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. 180 C asi 30 minút.
Krém 1 : Curok, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky.
Krém natrieme nahrubo na korpus a necháme stuhnúť. Asi 30 minút.
Po stuhnutí
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha ( ak použijete stužovač lepšie drží)
Natrieme na prvý krém
Výsledok
Na vrch postrúhame čokoládu. Podľa správnosti by sa mala dať čokoládová poleva ale moji žrúti majú radšej strúhanú čokoládu
A toto je výsledok celej práce