Jadranská torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 3 vajcia, 60 g práškového cukru, 60 g hladkej múky, 20 g kakaa, 2 lyžice oleja
Krém 1: 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 3 žĺtky, 50 g zomletých opražených lieskových orieškov, 150 g masla
Krém 2: 300 ml šľahačky, 30 g práškového cukru ä ja pridávam aj ztužovač šľahačky)
čokolára
POSTUP PŘÍPRAVY
.
 |
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. Žĺtky a 30 g práškového curku vymiešame dopenisa, pomali pridáme olej, spojíme so snehom a pridáme preosiatu múku a kakao. cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. 180 C asi 30 minút. |
 |
Krém 1 : Curok, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky. |
 |
Krém natrieme nahrubo na korpus a necháme stuhnúť. Asi 30 minút. |
 |
Po stuhnutí |
 |
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha ( ak použijete stužovač lepšie drží) |
 |
Natrieme na prvý krém |
 |
Výsledok |
 |
Na vrch postrúhame čokoládu. Podľa správnosti by sa mala dať čokoládová poleva ale moji žrúti majú radšej strúhanú čokoládu |
 |
A toto je výsledok celej práce |