
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Pomleté brav.mäsko,vajcia,stúhanka,soľ,korenie,majoránka,cibuľa,cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
Do pomletého mäsa pridáme dve vajcia,pretlačný cesnak,pomletú alebo na jemnučko pokrájanú cibuľu,soľ,korenie,majoránku.Poriadne premiešame a začneme pridávať strúhanku.Musí nám vzniknúť hustejšia masa,ktorá sa nebude rozpadávať.Z masy si urobíme roládu do ktorej do prostriedku vložíme dve na tvrdo uvarené vajíčka.Vytvarujeme a môžme dať piecť.Pečie sa to v buď klasickým spôsom v pekáči pri 200°C,alebo ešte lepšie a chutnejšie to bude upečené vo fólii na pečenie.
Roládu si môžte naplniť trebárs aj šunkou a syrom,alebo kyslou uhorkou.Podávame so zemiakovou kašou.