Čokoládové mafiny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Asi 12 - 15 kusov 220 g hladkej múky; 30 g kakaa; 2 ČL kypriaceho prášku; 1/2 ČL sódy bikarbóny; 100 g posekanej horkej čokolády; 100 g posekanej bielej čokolády; 300 ml acidofilného mlieka; 1 vajce; 70 g kryštálového cukru; 80 ml oleja; tuk na vymastenie a hladkú múku na vysypanie jamiek na plechu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. V mise zmiešame múku, preosiate kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a posekanú horkú a bielu čokoládu.
2. Do druhej misy dáme acidofilné mlieko, vajce, olej, cukor a rozmiešame. Obsah obidvoch mís spolu zľahka premiešame.
3. cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných mafinových foriem a pečieme 20 minút pri teplote 200 °C.