Čokoládová bomba

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 10 osôb: 100 g kakaa; 250 ml sladkej smotany; 100 g mliečnej čokolády; 100 g čokolády na varenie; 150 g masla; 150 g práškového cukru; 2 balíčky vanilínového cukru; 1 žĺtok; 240 g piškót; 50 ml vaječného koňaku; 50 ml ovocnej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

1. V smotane rozpustíme na miernom ohni ohni preosiate kakao. Odstavíme a necháme vychladnúť. Mliečnu čokoládu a čokoládu na varenie spolu rozpustíme. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, vanílinovým cukrom a žĺtkom.
2. Pridáme vychladnuté kakao so smotanou, rozpustenú čokoládu a vyšľaháme krém.
3. Piškóty pokvapkáme vaječným likérom zmiešaným s ovocnou šťavou. Vlejeme vyšľahaný krém a dobre premiešame. Masu dáme do podlhovastej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Na chladnom mieste necháme odstáť aspoň 12 hodín. Po odležaní dezert z formy vyklopíme, fóliu odstránime, nakrájame na rezy, ktoré posypeme strúhanou bielou čokoládou.