Tvarohovo-šľahačková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa *** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka, 2-3 banány, na ozdobu čokoládové vločky alebo hoblinky, čokoláda na varenie, alebo suroviny podľa vlastnej predstavy na konečné dozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup na prípravu korpusu a plnky nájdete pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6846&user=32431
Ak by bol záujem, nahodím celý postup aj sem.
 |
Dno tortovej formy som vymazala maslom – formu mám o priemere 22 cm, vyliala cesto a piekla pri teplote 160° C cca 35-40 min. Asi po 15-tich min. som vrch cesta prikryla alobalom. Vrch už bol upečený, ale vnútro ešte nie. Po upečení som nechala cesto vychladnúť. Pripravila som si plnku a nakrájala banány na plátky. |
 |
Korpus zarovnáme – zrežeme nožom, |
 |
naznačíme po celom obvode na polovice, nakrojíme nožom a keďže nemám taký dlhý nôž, zvyšok som prerezala niťou. Použila som takú silnejšiu, hrubšiu niť. |
 |
Na spodný plát natrieme trošku plnky, aby banány lepšie držali, |
 |
poukladať plátky banánov, |
 |
navrstviť časť plnky – necelú polovicu, |
 |
zarovnať, |
 |
položiť druhý plát, vrstva plnky, zarovnať, plnkou potiahnuť aj boky a zarovnať. |
 |
Pod podložku s tortou som dala ešte papier na pečenie, nasypala čokoládové vločky a príborovým nožom poťahovala boky korpusu a ešte trochu na vrchnú časť. |
 |
Vrchnú časť som posypala čokoládovými hoblinkami – nastrúhala som ich z čokolády na varenie pomocou škrabky. Vytiahneme papier na pečenie, korpus som podobrala širšou lopatkou a preniesla na tácku vyloženú ozdobným papierom. Alebo to môžete urobiť hneď na začiatku - korpus pred naplnením odobrať z podložky - preložiť na tácku s ozdobným papierom, podložiť kúskami papiera na pečenie a po konečnom ozdobení ich už len vytiahnete. Ja som na to pozabudla. |
 |
Na výzdobe sa podieľala aj dcérka, keďže to bola torta pre bračeka, okraje sme spoločne dozdobili zvyškom plnky a posypali hoblinkami. Tortu odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stačili jej 4 hodinky. |
 |
Na ozdobu sme si zmysleli vyrobiť takéto čokoládové ozdoby - použila som tmavú a bielu čokoládovú polevu (už hotovú v sáčku), tú sme ponalievali do formičiek z dezertu - na tieto som použila zo Zlatého Nugátu - treba to nechať vychladnúť pri izbovej teplote a ešte na chvíľku šupnúť do mrazničky, aby sa dali dobre vyklopiť. |
 |
Takto vyzerala zozadu. |