Sójové mäso s brokolicou, zemiakovo-mrkvová kaša

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
sójové mäso s brokolicou: 1 balíček sójového mäsa v kockách * 1 kocka zeleninového bujónu * soľ * cibuľa * hlávka brokolice * mleté čierne korenie * olivový olej * bazalka a oregano - nemusia byť * zemiaková kaša s mrkvou: zemiaky * mrkva * soľ * kyslá smotana nízkotučná * petržlenová vńať na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY
Jedlo je vhodné pri delenej strave, takisto aj pre diabetikov.
 |
1. Sójové mäso varte spolu so soľou a jedným zeleninovým bujónom asi 2O minút. |
 |
2. Brokolicu rozoberte na menšie ružičky, umyte a nechajte odkvapkať na cedidle. |
 |
3. Uvarené sójové mäso zlejte, nechajte vychladnúť, okoreňte mletým čiernym korením, morskou bylinkovou soľou, pridajte bazalku a oregano. Nechajte trocha postáť. |
 |
4. Do hrnca dajte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu |
 |
6. a osmahnite do chrumkava. |
 |
7. Potom pridajte sójové mäso, |
 |
8. trocha podlejte a pridajte |
 |
9 .... brooookolicu. Nechajte dusiť pod pokrievkou asi 15 minút. Sem-tam premiešajte a odstavte. Brokolica by mala ostať tvrdá, chrumkavá a nemala by stratiť svoju sýtu zelenú farbu. |
 |
10. Ako príloha veľmi chutí zemiakovo-mrkvová kaša - uvarte v slanej vode zemiaky s mrkou úplne do mäkka, zemiaky sa môžu kľudne rozvariť, potom ich zlejte, pridajte kyslú nízkotučnú smotanu a vymiešajte ručným šľahačom - alebo iba roztlačte vidličkou. |
 |
11. Brú chuť. |