Banica

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie štrúdľového cesta (sú v ňom 4 kusy) * 200 g balkánskeho syra alebo bryndze * 1 vajce * 250 g mrazeného špenátu - kúsky, nie pretlak * olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Tip na večeru z bulharskej kuchyne
 |
1. Potrebné suroviny, špenát treba nechať rozmraziť a vytlačiť vodu, bryndzu (syr) zmiešame s vajíčkom. |
 |
2. Cesto potrieme olejom, |
 |
3. vidličkou rozotrieme 1/4 bryndzovej (syrovej) masy, |
 |
4. na to dáme 1/4 špenátu. |
 |
5. Cesto zvinieme navoľno a šup s ním na vymastený pekáč, toto treba zopakovať ešte 3x s ďalšími cestami a potom ešte všetky banice jemne potrieme olejom... |
 |
6. ... a pečieme v rúre do zlatohneda cca 15-20 min. na 180-200 °C. |
 |
7. Banica je výborná s acidofilným mliekom. |