Pangas na cesnaku ,masle a víne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pangas jedno balenie(750g) , ozajstné maslo , veľa cesnaku , veľa petržlenovej vňate , soľ , čierne mleté korenie , gril korenie , biele víno

POSTUP PŘÍPRAVY

Pangasa najprv nasolíme ,okoreníme /trochu/ a poprášime jemne gril korením, je jedno akým môžme použiť aj korenie na ryby.Pangasa necháme trochu postáť. Na panvici si necháme rozpustiť maslo ,nasypeme naň cesnak nakrájaný na plátky a položíme naň pangasa. Vrch pangasa bohato posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a necháme ho opekať do zlatova .Asi po 5 min.otočíme a tiež opečieme. Ak je treba maslo pridáme podľa potreby. Potom vyberieme na tanier a do zvyšného výpeku prilejeme asi 2-3 polievkové lyžice bieleho vína ,necháme chvíľu prevrieť kým sa alkohol nevyparí. Vzniknutou šťavou polejeme pangasa priamo na tanier.Nemusíte sa báť ,že vám po dlhom opekaní cesnak zhorkne,práve naopak na masle dostane veľmi príjemnú orieškovú chuť. Podávame najlepšie s opekanými zemiakmi.

Tento recet je veľmi rýchly a naozaj V Y N I K A J Ú C I.
Moja rodina ho zbožňuje, vyskúšajte a dáte mi za pravdu ,iný už ani robiť nebudete :-)))

ingrediencie na prípravu
takto je už nasolený,jemne okorenený a trochu posypaný gril korením
Tu už je na masle posypaný cesnak a práve vkladám pangasa. Naraz tam dávam vždy toľko kúskov koľko sa zmestí na panvicu.
Posypeme vrch bohato petžlenovou vňaťou a opekáme do zlatova s každej strany.
Do výpeku prilejeme biele víno a trochu povaríme.
Šťavu nalejeme na opečeného pangasa.
A je to hotové môžme si pochutnať. Mňááám teraz som ho robila a aj tak mi tečú naň slinky :-)))