Talianska veľkonočná torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g múky (1/2 HL a 1/2 PH múky), 4 PL oleja, štipka soli, 1/4 l studenej vody, 1 kg mrazeného špenátu, 4 strúčiky cesnaku, 40 g masla, 400 g tvarohu, 100 g strúhaného syra, 6 vajec, muškát. oriešok

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame múku, soľ a olej a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré uložíme na 30 min. do chladničky. Na troche oleja zľahka opražíme rozotrený cesnak, pridáme spenát, ochutíme a chvíľku dusíme. Tvaroh vyšľaháme a zmiešame so špenátom a syrom. Cesto rozdelíme na 8 častí a na pomúčenej doske každú z nich vyvaľkáme na placku s priemerom asi 24 cm. Tortovú formu vymastíme a na jej dno položíme 4 placky. Na cesto vylejeme špenátovú masu, lyžicou v nej urobíme 6 jamiek, do každej rozbijeme 1 vajíčko. Posypeme soľou a muškát. orieškom a prikryjeme zvyšnými štyrmi plackami, potrieme olejom. Tortu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút.

Robila som ju dávnejšie, mám niekde aj foto. Torta je veľmi dobrá a ešte aká efektná !!!!! Tento rok znovu pečiem...