Gazdovské kura



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

celé kura alebo len kuracie stehná, kyslá kapusta, údená slaninka, 1-2cibuľe, soľ, korenie, grilovcie korenie, rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

cibuľu si nadrobno pokrájame a popražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu a trošku podusíme kým nám nezmäkne ak nepustí šťavu podľa potreby podlejeme vodou, kura alebo stehná si naporcujeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou, mäso zvrchu obalíme slaninkou, do zapekacej misy alebo na pekáč s trochou oleja dáme udusenú kapustu a navrch poukladáme kura, celé to posypeme grilovacím korením a dáme zapiecť, počas pečenia podľa potreby podlievame vodou

cibuľu si nadrobno pokrájame a popražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu a trošku podusíme kým nám nezmäkne ak nepustí šťavu podľa potreby podlejeme vodou, kura alebo stehná si naporcujeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou, mäso zvrchu obalíme slaninkou (ja dávam oravskú), do zapekacej misy alebo na pekáč s trochou oleja dáme udusenú kapustu a navrch poukladáme kura, celé to posypeme grilovacím korením a dáme zapiecť, počas pečenia podľa potreby podlievame vodou
ideálne sú k tomu varené zemiaky, DOBRÚ CHUŤ
a takto to vždy dopadne keď je u nás gazdovské kuriatko