Apfelkuchen - Super jablkový koláčik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 gr margarínu (Hera, Palmarin), 300 gr. polohrubej múky, 200 gr. pomletých orechov, 250 gr. kryštálového cukru, 4 žĺtka, 1 kg jabĺk, škorica, Na penu: 4 bielka, 160 gr. kryštálového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe...
 |
Múku, zmäknutý margarín, žĺtka, orechy a cukor zmiešame rukou - je to také husté cesto, ktoré musíte rukou poriadne poroztláčať na plech. Plech potieram zbytkom margarínu, ktorý zostane na obale. |
 |
Ošúpané očistené jablká (1-1,2 kg) nastrúhame na cesto na tenučké plátky,strúhadlom na uhorkový šalát. Trošku ich popritláčame. |
 |
Jabĺčka poprášime škoricou, a zostalo mi trochu posekaných orechov, tak som ich tam pridala. Normálne ich nedávam, ale určite tomu neublížia. |
 |
4 bielka si vyšlaháme mixérom. Ja si najprv vyšľahám bielka s troškou soli, a až keď sú bielka vyšľahané pridám kryšt. cukor a šľahám, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
Ak vam truba pecie prisilno, dajte bielka az tak ku koncu pecenia, tak vam neprihori. |
 |
Penu rovnomerne poroztierame na jabĺčka. Tie mandle som tam dala len na ozdobu, ale nakoniec mi aj trošku prihoreli, takže ich tam nabudúce už nebudem dávať. :-))) |
 |
Piecť na 175´C - 180´C, cca 1 hodinu. Nechať vychladnúť a papať. |
 |
Tu je výsledok - jednoduchý, rýchly a chutný koláčik. |