Apfelkuchen - Super jablkový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 gr margarínu (Hera, Palmarin), 300 gr. polohrubej múky, 200 gr. pomletých orechov, 250 gr. kryštálového cukru, 4 žĺtka, 1 kg jabĺk, škorica, Na penu: 4 bielka, 160 gr. kryštálového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe...

Múku, zmäknutý margarín, žĺtka, orechy a cukor zmiešame rukou - je to také husté cesto, ktoré musíte rukou poriadne poroztláčať na plech. Plech potieram zbytkom margarínu, ktorý zostane na obale.
Ošúpané očistené jablká (1-1,2 kg) nastrúhame na cesto na tenučké plátky,strúhadlom na uhorkový šalát. Trošku ich popritláčame.
Jabĺčka poprášime škoricou, a zostalo mi trochu posekaných orechov, tak som ich tam pridala. Normálne ich nedávam, ale určite tomu neublížia.
4 bielka si vyšlaháme mixérom. Ja si najprv vyšľahám bielka s troškou soli, a až keď sú bielka vyšľahané pridám kryšt. cukor a šľahám, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Ak vam truba pecie prisilno, dajte bielka az tak ku koncu pecenia, tak vam neprihori.
Penu rovnomerne poroztierame na jabĺčka. Tie mandle som tam dala len na ozdobu, ale nakoniec mi aj trošku prihoreli, takže ich tam nabudúce už nebudem dávať. :-)))
Piecť na 175´C - 180´C, cca 1 hodinu. Nechať vychladnúť a papať.
Tu je výsledok - jednoduchý, rýchly a chutný koláčik.