Perníkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

stará dobrá klasika - VŽDY SA PODARÍ !!! 40 dk polohrubej múky, 15dk, resp. 20 dk prášk. cukru (podľa toho, či máte radšej sladšie), 1 perníkový kypriaci prášok, 1 KL sódy bik., škorica, 3 PL kakaa // čím viac kakaa, tým je jasné kakaovejší, ale už osm to raz prehnala a koláč bol horkejší//, 1/2 l mlieka, 4 PL lekváru, 2 vajíčka, 2 dl oleja. Po upečení potrieme lekvárom/džemom a polejeme čokoládovou polevou z Cery a čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv v miske zmiešame suché suroviny, postupne pridávame mokré suroviny. Olej tenkým prúdom prilejeme nakoniec a opatrne dobre premiešame. Vylejeme na omastený a pomúčený plech/alebo vyložený papierom na pečenie. Upečieme. Natrieme lekvárom/džemom a polejeme čokoládovou polevou (50 g Cery + 50 g čok. na varenie).

Výborne sa podarí práve s týmto perníkovým kypriacim práškom. bežne používam aj dr oetker a bm.
Na zadnej strane je práve ten recept, ktorý používam ja už od základnej školy - mám ho od mojej mamy. len dávam 15-20 dk cukru namiesto 30 dk cukru - je to príliš sladké.
ďalší detail