Dobošová tortička!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1-KORPUS/na jednu tortu je nutné upiecť korpus 3X!!!!!/ -4 celé vajíčka -4 polievkové lyžice kryštálového cukru -4 polievkové lyžice hladkej múky -1/2 prášku do pečiva -hrubá múka+tuk na obsypanie formy/neplatí ak máte teflonovú formu!!!!!/PLNKA-cc.-1/2 l mlieka -1+1/2 zlatého klasu -1 vanilkový cukor -20/25 dkg kryštálového cukru -2 Palmaríny -kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS-
Celé vajíčka+4 lyžice kryštálového cukru vyšľaháme/nepochybne je potrebný mixér!!!/ do až spenenej konzistencie.Do takto vyšľahanej hmoty pridáme 4 poliev.lyžice hladkej múky+1/2 prášku do pečiva.Opatrne premiešame a vlejeme do pripravenej formy.Ak nemáte teflonovú formu,je nutné dno formy vyložiť mastným papierom na pečenie+boky formy vymastiť tukom/palmarín/ a obsypať hrubou múkou,aby sa nám korpus lepšie vyklápal!!!
Na tortičku potrebujeme 3 korpusy,takže postup opakujeme 3X!!!!!!
Necháme korpus vychladnúť a každý kúsok prerežeme opatrne na polovicu!!!
PLNKA-
Z 1/2 l mlieka+1+1/2 zlatého klasu si uvaríme puding.Do ešte teplého pudingu pridáme 1 vanilkový cukor+20 až 25 dkg kryštálového cukru+1/2 Palmarínu!!!!!!!!!DOBRE PRENIEŠAME!!!!!
Vychladnutý puding si dáme do mixéra a rozmixujeme ho spolu s 1+1/2 Palmarínu!!DOBRE VYŠĽAHAME!!
Plnka je hotová a ak budete zdobit podla návodu z 1 receptu,je nutné si odobrať ešte kúsok svetlej plnky na prekritie tmavého korpusu.Do zbytku plnky opatrne zamiešame kakao,podľa vlastnej chuti.
Hotovou plnkou už len zlepíme všetky korpusy/po prerezaní 6 kusov!/
Nasledovný postup-Fantázii sa medze nekladú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§