šáločky, štafetky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Šáločky - Piškóty, puding+káva+mlieko+cukor, čokoláda, marcipán, cera Štafetky - 5bielkov, 130gcukru, 55g hl. múky a 55g arašidov Ak niečo chýba, nájdete to v iných receptoch prípadne na www.tortyodmamy.sk.

POSTUP PŘÍPRAVY

Šáločky - zloženie je : piškóta, kávový krém, čokoládový krém, čokoláda a okolo marcipán

Piškóta - dostať kúpiť v Tescu veľké okrúhle piškóty (alebo vlastná domáca ale treba toho málo tak z 2 vajíčok a potom vykrojiť požadovaný tvar) Tú treba obtočiť marcipánom do výšky max3cm!
Kávový a čokoládový krém - vanilkový puding s lyžičkou kávy a polovičným množstvom mlieka!+250gmasla - tým naplním štafetky aj šáločky a do zvyšku krému prišľahám asi 50g roztopenej čokolády a doplním do šáločiek. Potom zalejem čokoládou.

Štafetky - vyšľahať sneh, pridať cukor, došľahať a pridať múku a mleté arašidy - natrieť na 2plechy na tenko na mastný papier, piecť pri 220C do ružova (krátko!!!)
- korpus potrieť natenko džemom a tenkou vrstvou kávového krému, prerezať na polovicu a urobiť 4 rolády, nakrájať po stuhnutí a namočiť konce do čokolády.

Postup nemám nafotený, na to bohužiaľ nemám čas...som rada, keď to pri mojich dvoch drobcoch stihnem vôbec upiecť a dokončiť.