Moja sobášnica

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
fazuľa, kyslá kapusta(stačí sáčik tej čo predávajú aj v tescu), zemiaky, mlieko, mleté čierne korenie, soľ, hl. múka, bobkový list, = zámerne nepíšem množstvo lebo to vždy robím od ruky, podla toho kolko nás to bude papať.....
POSTUP PŘÍPRAVY
takže postup:
 |
fazuľu si dáme variť do hrnca |
 |
do ďaľšieho hrnca si dáme variť aspoň 2x prepláchnutú kyslú kapustu
(je nemožné variť fazuľu aj kapustu spolu, fazuľa by sa neuvarila) |
 |
keď je fazuľa už ako - tak uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a bobkový list |
 |
ak sú zemiaky už mäkké, vlejeme fazuľu aj so zemiakmi do kapusty a poriadne premiešame, necháme povariť |
 |
neskôr pridáme mlieko (alebo smotanu na varenie)
mlieko pridáme podľa chuti (niekto má rad mliekovejšie polievky , niekto nie)
ja dávam 0,5L |
 |
v šálke si roztrepeme v 2dcl mlieka 2 polievkové lyžice hl. múky |
 |
potom to cez sítko vlejeme do sobášnice a poriadne premiešame |
 |
necháme zovrieť a sobášnica je hotová :) ja ju milujem a neviem sa jej dojesť |