Hlivová plnka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 1/2 kg hlivy ustricovej cibuľku, môže byť aj 2 podľa chuti cesnak 2 žemle, alebo iné pečivo, čo nájdete + mlieko na namočenie údené tofu 2x 2-3 vajíčka korenie, soľ podľa chuti syr na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Hlivu opražíme na cibuľke a potom necháme chvíľku dusiť. Pečivo namočíme do mlieka. Tofu postrúhame na strúhadle na hrubšie pásiky. Všetko spolu zmiešame. Pridáme rozšľahnaé vajíčka. Okoreníme podľa chuti (lyžica podravky :) ) paprika, kurkuma, samozrejme štipka soli a mletého korenia (ja mám v mlynčeku zmesku farebné + čierne).
Dáme do mysy vymazanej a vysypanej strúhankou, posypene syrom a zapečieme.
Chutí to ako plnka do kuraťa, ale je to "vegetariánske". Osobne hlivu neznášam, ale snažím sa oklamať ústa, lebo je vraj výborná na posilnenie imunity.

podávame napr. s hráškovo-kurkumovou ryžou