Kung-Pao - originál (Čína)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg kuracieho mäsa (prsia, príp. vykostené tmavé mäso), 2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí), 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička ml. čierneho korenia, 1/2 lyžičky ml. zázvoru, 1/2 lyžičky glutasolu (nemusí byť), 2-3 lyžice solamylu, cca 1dl sójovej omáčky, olej, 1 malá chilli paprička alebo 1 strúčik cesnaku - podla chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso pokrájame na prúžky (čína), v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením, soľou, zázvorom, solamylom, glutasolom.
Necháme marinovať v chladničke cca 1/2 hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, mäso marinované do druhého dna je krehučké ako sen). Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc), keď chceme jedlo pikantné, opečieme 1 rozdrobenú chilli papričku alebo pokrájaný cesnak.
Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne.
Potom pridáme arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, vtedy to začne prskať a šumieť, mäso zhnedne do finálnej podoby a je to hotové.
Podávame s ryžou, nie veľmi slanou, aby vynikla chuť jedla.