Orechová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 vajíčok, 10 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 22 dkg mletých orechov, 3 dkg strúhanky, 1 čajovú lyžicu čiernej zrnkovej kávy, cca 1 pásik varovej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor, potom žĺtka. Chvíľu ešte spolu šľaháme. Postupne pridáme ostatné prísady a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 200-250 stupňov, podľa potreby.

Po upečení tortu plníme kakaovým krémom.
Krém:

Potrebujeme: 3 celé vajíčka, 15 dkg práškového cukru, 2 polievkové lyžice kakaového prášku, 1 polievkovú lyžicu polohrubej múky. Troška vanilinového cukru.

Toto všetko za stáleho miešania varíme na miernom ohni. (Pozor, aby sa nám vajíčka nezrazili.)
Keď je masa hladká, dáme ju vychladiť.
Potom túto masu vyšľaháme s 250 dkg masla. (Možeme použiť aj iný tuk, ale maslo je chutnejšie.) Nakoniec upečený plát rozdelíme na polovicu a plníme krémom. Môžeme použiť troška rumu. Prípadne na jeden z plátov dáme pikantný (ríbezľový džem), alebo do stredu vložíme pokrájané banány, alebo ananás.

Tortu ozdobíme, a dáme mierne schladiť.