Krémové rezy so salajkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500g hladkej múky, 150g práš. cukru, 100g masla (hery), 1dl vlažného mlieka + salajka (jelenia soľ)Plnka: 6dl mlieka, 1 zlatý klas+2pl hladkej múky, 2vanilkový cukor, 6pl kryštál. cukru - uvariť a do vychladnutého vmiešať 100g masla, crknúť trocha rumu alebo rumovú esenciu - podľa chuti, nemusí byť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na začiatok si dáme jemne prihriať mlieko, vsypeme do neho salajku a necháme cca 5 min. postáť.
Zmiešame všetky suroviny na cesto a hotové rozdelíme na tri časti.

Každú časť vyvaľkáme a zvlášť upečieme na opačnej strane vymasteného a múkou vysypaného plechu
cca 10min. Musí byť bledé. Cesto pri pečení tak čudne páchne - po pridanej salajke.

Keď máme všetky tri pláty upečené - oni po upečení stvrdnú, preto pozor, aby sa nelámali, môžeme ich naplniť krémom. Keď máme položený posledný plát, treba koláč zaťažiť - ja používam knihy, hrubé encyklopédie. Najlepšie ho robiť večer alebo ráno.
Keď knihy opäť odložíme do poličky, koláč buď iba pocukrujeme práškovým cukrom s vanilkou alebo oblejeme čokoládovou polevou. Krájame ho ostrým nožom na obdĺžničky.

Tento koláč je skutočne výborný, mäkulinký, rozplýva sa na jazyku... . U nás sa bez neho nezaobídu žiadne sviatky. U nás sa pečie roky rokúce. ešte od prastarej mamy...

Prajem dobrú chuť a dúfam že vám bude chutiť ako nám.

pláty nachystané na pečenie
tu už sú upečené, jeden sa troška viac opálil :-)
naplnené krémom a už poliate čokoládou