Mississippský čokoládový koláčik s *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PRE ČOKOHOLIKOV:) cesto: 250g hl. múky, 125g masla (hery), 2 - 3 PL studenej vody. plnka: 200g čokolády na varenie, 125g masla (hery), 1 lyžička kávovej esencie, 3 vajcia, 150 ml smotany, 175g prírodného (hnedého) cukru. ozdoba: vyšľahaná šľahačka alebo roztopená čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si cesto - spracujeme múku s maslom na mrveničku a pridáme vodu, aby vzniklo tvárne cesto. Na pol hodku ho dáme vychladiť. Potom si cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu na koláč (takú tu nižšiu - viď obr.:). Na cesto položíme alobal, ktorý naplníme fazuľami - na zaťaženie, aby okraje nespadli a cesto sa nevydulo. Pečieme asi 15 min. na 200 stupňoch. Zatiaľ si pripravíme plnku. Čokoládu rozlámeme na kúsky a spolu s maslom a kávovou esenciou (ja dávam trochu kávy rozpustenej v troške vody;) dáme roztopiť do panvice. Stále miešame a hneď ako sa všetko roztopí odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vajcia rožšľaháme, pridáme smotanu a cukor. Túto zmes pridáme do čokoládovej zmesi a premiešame.
Do nedopečného korpusu nalejeme zmes (samozrejme sme už vybrali alobal a fazuľky:) a koláčik upečieme na 190 stupňoch 30-35 min - kým plnka nestuhne. Necháme vychladnúť a ozdobíme - buď vyšľahanou šľahačkou (to je taká letná verzia) alebo ako ja roztopenou čokoládou a zlatými guličkami (to je taká zimno-vianočná verzia:).