Babkine orechové rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 500 g hladkej múky, 1 margarín, 3 žĺtky, 200 g kyslej smotany, 1,5 dl mlieka, štipka soli******* 70 g masla na potretie cesta******plnka: 250 g mletých orechov, 250 g kryšt. cukru, 0,5 dl mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky máme svoju obľúbenú dobrôtku od babky. Táto je od tej mojej. Babka ju vždy robievala "odoka ",až kým som za ňou nebehala s kuchynskou váhou..... Keby rožky neboli také dobré aké naozaj sú, vydržali by v chlade aspoň 1 týždeň. Toto ale nehrozí. Moje deti ich milujú presne tak ako sme ich milovali aj my......

Veľmi som si zjednodušila prácu: nasypala som všetko do pekárničky a zapla program, ktorý miesi aspoň 15 minút (pizza). Treba to nechať pracovať dovtedy, kým sa cesto neodlepuje od stien nádoby. Ručne by to trvalo aspoň 15 minút, po ktorých by nám viseli ruky o pol metra nižšie.
Na doske cesto ešte raz premiesime a ak treba, pridáme troška múky.
Rozdelíme ho na dve časti, potom rozvaľkáme a potrieme maslom.
A preložíme najprv boky, potom vrch a spodok. Urobíme tak aj s druhou polkou a necháme obe polky odpočívať asi 15-20 minút.
Cesto rozvaľkáme na 3-4 mm plát a krájačom na pizzu nakrájame na štvorčeky.
Orechy, cukor a troška mlieka rozmiešame až nám vznikne takáto akoby mrveničková masa.
A plníme ňou štvorčeky.
Pokúsime sa formovať rohlíky. Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a potom ich pečieme asi 15-20 minút. Toto isté zopakujeme aj s druhou polovičkou cesta.
Ešte horúce ich obaľujeme vo vanilkovo-práškovom cukre. Vyšlo mi 64 kusov.